Author Topic: 110-850  (Read 3135 times)

Offline DennisM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 970
  • THANKS 247
  • Location: Hunter Valley
  • REMLR No: 70
Re: 110-850
« Reply #15 on: August 10, 2018, 09:24:55 AM »
Well it runs, I had a few issues, one being a fan belt, the original wouldn't fit, neither would an 'all makes'for a later 2.25 L/R anyway the local auto1 had one of those devices to measure a belt so that issue was solved, I still need to get a new bottom radiator hose, as the one I fitted is perished, but 110-850 isn't going anywhere some time soon
https://www.youtube.com/watch?v=tWxgzsrW3_A
I still need to refit the left wing, cheers Dennis

Offline dugite

  • REMLR Committee
  • Veteran
  • ***
  • Posts: 1012
  • THANKS 92
  • Location: Tamworth
  • REMLR No: 374
Re: 110-850
« Reply #16 on: August 10, 2018, 12:33:25 PM »
you’ve been getting on with it Dennis, well done !
2a 109 114-341,
No.5 173-589,
W/S Platform 178-000,
PT1 204-796

Offline Philthy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 511
  • THANKS 70
  • Location: Brisbane
  • REMLR No: 425
Re: 110-850
« Reply #17 on: August 10, 2018, 06:19:51 PM »
Fantastic.

Don't forget to check the head bolt spec's cold after a heat cycle.

Good one!








Offline DennisM

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 970
  • THANKS 247
  • Location: Hunter Valley
  • REMLR No: 70
Re: 110-850
« Reply #18 on: August 11, 2018, 12:59:03 PM »
here a few  images of the past 3 days, as we have had little or no nbn service it has been worse than the slowest daze on the old dial up system, they still have renew some wires out along the full length of the street, Hmm time will tell, anyway on to more pressing things.
I think I said that I needed to remove the left guard as I couldn't get my fingers/wrists to flex far enough to put back 4 manifold bolts, so there was about a 15 minute delay whilst I undid the wires for lights then 15 bolts of various sizes all of which came undone easy as because they had been coated in never seize, the bolts in question were the 2 sets either side of the hot box, image showing exhaust and dipstick now back in place

the issue I had with the fan belt, the image shows the old belt and as you can see it's nowhere near long enough, the distance between the center line of the C/shaft and the later 9 bolt water pump is significant

anyway everything had been re-connected and the engine started only to see a oil leak on the concrete, nothing unusual about that it's just marking it's spot, a quick look and I could see where it came from, now I have no recollection of undoing this banjo bolt at all, but that's where the leak came from, maybe I should have pulled the engine, pressure washed it and repainted it, as that Yellow colour was the colour of the block when I first got this back in 2003

it was time to refit the left guard and bonnet

and about 40 minutes later with the brush bar back in place, it looks like a S 2 C/R again

I still need to source a new bottom rad/hose, hopefully my mate John T has in his shed, cheers Dennis